formula1report

Racen is meer dan een sport

F1-coureur Lando Norris huurt heel circuit af om in vorm te komen

Lando Norris heeft een heel circuit afgehuurd om in vorm te komen voor de races die eraan zitten te komen. Hij zal er in een F3 auto gaan trainen. In aanloop naar de start van het seizoen op 5 juli in Oostenrijk zal tenslotte getraind moet worden. Norris leerde zijn McLaren in Barcelona kennen tijdens de wintertest, in Australië werd de Grand Prix vlak voor aanvang van de eerste vrije training afgelast. Nu de corona-maatregelen langzaamaan ook in Engeland wordt versoepeld, is er ruimte om de echte baan op te gaan.

Het zal een privétest zijn, weet The Race maar de locatie en het tijdstip wordt niet prijsgegeven. “Het wordt heel belangrijk om zoveel mogelijk te doen en weer terug te keren naar de normale werkzaamheden. Vooral hoe we ons voorbereiden is belangrijk”, vertelt Norris. “Ik moet er van zeker zijn dat ik in een auto rijd voordat we naar Oostenrijk gaan. Het zal niet mogelijk zijn om dat in een Formule 1-auto te doen, dat is een heel ander niveau.”

Norris werd kampioen in de Formula 3 in 2017, dat deed hij met Carlin dus wellicht wordt dat zijn weapon of choice. “Ik zal een F3-auto rijden. Ook ga ik karten de komende weken, om maar bezig te zijn. Daarnaast heb ik nog veel dagen in de simulator gepland staan. Dat is wat we kunnen doen: de simulator, karten en een F3-auto rijden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *