formula1report

"Max Verstappen" De nieuwe wereldkampioen!

‘Formule 1 moet geen WK boekhouden worden’

Ook al was Red Bull-teambaas Christian Horner het niet eens met de nieuwe budget cap heeft hij toch ingestemd met de nieuwe regels die in 2021 zullen worden ingevoerd. Toch waakt hij er wel voor dat het geen WK boekhouden moet gaan worden.

De budget cap wordt in 2021 ingevoerd en komt dat eerste jaar op 132 miljoen euro te liggen, waarna het uitgavenplafond de jaren daarop steeds wat verder zakt. Volgens Horner valt instemmen met de budget cap te scharen in het rijtje concessies die de topteams – Mercedes, Ferrari en Red Bull – hebben gedaan in het ‘pragmatische’ belang van de sport.

“Op sommige punten is dit best pijnlijk geweest”, vertelt hij Motorsport.com daarbij. Desondanks is Horner ervan overtuigd dat de nieuwe regels de Formule 1 ten goede zullen komen, al denkt hij ook dat er een flinke uitdaging ligt in het vaststellen en handhaven van de budget cap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *