formula1report

"Max Verstappen" De nieuwe wereldkampioen!

Nieuwe kalender Formule 1 gepresenteerd: acht races in tien weken

De FOM het management van de Formule 1 heeft disndag het eerste deel van de nieuwe kalender gepresenteerd. Op de kalender staan acht grand prixs die allen in Europa zullen worden gereden en dan ook zonder publiek erbij.

Snel hoopt de FOM de rest van de kalender bekend te malen waar ook races in Zuid-Amerika en Azie op te bewonderen zullen zijn. De coronacrisis gooide het Formule 1-seizoen overhoop. De eerste race van het seizoen staat nu gepland op zondag 5 juli in het Oostenrijkse Spielberg, waar Max Verstappen de afgelopen twee jaar won.

Een week later wordt nogmaals op dat circuit gereden. Daarna trekt het racecircus naar Hongarije, waarna twee races in Groot-Brittanniƫ op de kalender staan.

Ook in augustus, normaal gesproken de maand van de zomervakantie in de F1, staan GP’s gepland. “Acht races in tien weken is een aanslag op iedereen die op de circuits werkt, maar nood breekt wet”, zegt verslaggever Louis Dekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *