formula1report

"Max Verstappen" De nieuwe wereldkampioen!

‘Valtteri Bottas wordt dit jaar wereldkampioen in de Formule 1’

Waar Lewis Hamilton de grote favoriet is om ook dit seizoen weer wereldkampioen te worden dichten een aantal mensen ook goede kansen toe aan Valtteri Bottas.

Hij gaat binnenkort beginnen aan zijn vierde seizoen in de gelederen bij Mercedes. Teamgenoot Lewis Hamilton ging er in de eerste drie seizoenen van Bottas’ verblijf met de wereldtitel vandoor en liet de Fin kansloos achter, maar dit jaar zal Bottas niet zo kansloos zijn als de vorige jaren.

Dat denkt althans Mika Hakkinen, die zelf tweevoudig Formule 1-wereldkampioen en groot fan van Bottas is. De oud-McLaren-coureur heeft enorm veel vertrouwen in het kunnen van zijn landgenoot. “Valtteri heeft een goede positie binnen het Mercedes-team. Hij is een geweldige coureur en ik ben er zeker van dat hij komend seizoen beter zal zijn dan ooit”, zo vertelt Hakkinen in de podcast F1 Nation.

Volgens de Fin heeft Bottas alles wat nodig is om zich tot Formule 1-wereldkampioen te kunnen kronen. “Hij heeft alle benodigde kwaliteiten in zich en ook alle tools tot zijn beschikking om het daadwerkelijk te flikken. Hij heeft er hard aan gewerkt. Ik heb er enorm veel vertrouwen in dat hij dit jaar wereldkampioen gaat worden”, aldus Hakkinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *