formula1report

"Max Verstappen" De nieuwe wereldkampioen!

Formule 1 nog lang niet klaar met Max Verstappen

Binnen de Formule 1 is Max Verstappen inmiddels een begrip. Voluit heet hij Max Emilian Verstappen en is geboren op 30 september 1997 in Hasselt. Hij is een Nederlands-Belgisch autocoureur. Momenteel rijdt hij binnen de Nederlandse vlag bij de Formule 1, bij Red Bull Racing (team). Ook zijn vader is erg bekend, namelijk Jos Verstappen, voormalig F1 coureur. Zijn hele familie heeft echt een band met de autosport en zijn moeder is Sophie Kumpen (Belgische moeder). Ze was erg succesvol met karting en als autocoureur. Ook heeft hij nog een achterneef genaamd Anthony Kumpen, hij is Belgisch professioneel autocoureur.

Succesvolle Nederlandse F1 coureur

Sinds 2015 woont Max Verstappen in Monaco. Formule 1 met Max Verstappen is altijd erg populair en veel mensen blijven er voor thuis. Hij rijdt voor Nederland omdat hij zichzelf meer Nederlands voelt. Op 15 mei 2016 heeft hij bij Red Bull Racing zijn eerste podiumplek behaald binnen de GP. Hij heeft toen de GP van Spanje gewonnen. Hij was de jongste leider in de GP, maar ook nog de jongste coureur op een podium en de jongste winnaar ooit van een GP. Ook is hij de eerste Nederlandse winnaar binnen de F1. Dankzij het grote succes van Max Verstappen binnen de Formule 1 neemt de belangstelling voor de sport in Nederland echt toe. Ook heeft het ervoor gezorgd dat de Formule 1 daarom is teruggekeerd naar het Circuit van Zandvoort. Dit vond plaats in september 2021.

Onderscheidingen van Max Verstappen

In 2005 is Max begonnen als zevenjarige met karten. Dit vond plaats bij het Belgische Limburgse Karting Genk. Hij is daar al heel snel kampioen geworden binnen de Miniklasse van het Belgische kampioenschap. Ook is hij in 2006 nog eens kampioen geworden en heeft hij 21 races gewonnen. Toen een jaar later, in 2007, heeft hij 18 races gewonnen bij de Rotax Mini Max klasse, dit was een niveau hoger. Weer een jaar later mocht hij meedoen aan drie kampioenschappen. Het was de Rotax Mini Max Klasse en daar heeft hij 16 van de 18 races gewonnen, maar hij reed ook bij het Benelux Kampioenschap en daar won hij 11 races.

Verstappen heeft veel onderscheidingen gekregen. In 2016 was hij bijvoorbeeld de Nederlandse sportman van het jaar en in 2014, 2015, 2016 en 2019 was hij FIA Action of the Year. In 2015 tot en met 2017 was hij ook nog FIA Rookie of the Year en in 2016 kreeg Max nog de Lorenzo Bandini Trofee. De verwachting is dat hij de komende jaren nog veel meer gaat winnen want hij is erg succesvol en in de bloei van zijn leven.

Voorspel de Formule 1 positie van Max

Alle echte fans van Formule 1 met Max Verstappen willen vast en zeker de spanning opzoeken en ervaren. Dit kan wanneer je denkt aan weddenschappen. Online kan er dan een gokje worden gewaagd op wie welke race gaat winnen, wat de eindtijd gaat zijn, wie op welke plaats gaat starten en eindigen, of er rijders uitgaan, etc.

Tijdens de Formule 1 races met Max Verstappen kan er veel gebeuren en alle fans weten dat iedere race weer spannend is. Zorg dat dan de kennis gebruikt kan worden voor nog meer spanning gedurende de wedstrijd. Zeker als je het laatste nieuws blijft volgen maak je kans om een leuk bedrag te winnen als jouw voorspelling klopt. De kansen verspreiden kan ook en zo blijft sport kijken nog eens leuker en kan het jou nog wat opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *